• דפים

עדכון אחרון 00:39 @ 15-10-2011 על ידי RoNiT

קטגוריות: טכנולוגיה

קידום אתרים - כיצד לבנות אתר לבית הספר

שלום חברי המורים, היום נלמד כיצד לבנות אתר אינטרנט לבית הספר, אתר אשר יקדם את בית הספר, ללא צורך בידע נרחב מעבר למה שיהיה כתוב כאן, מאחר ולא כולם מומחים בתחום קידום אתרים, אני אכתוב מאמר זה בצורה המפורטת שאפשר.

במידה ותדאגו שתלמידיכם יכירו את האתר, האתר יעודכן בצורה יומיומית או שבועית, לבאי האתר תהיה סיבה להיכנס אליו, ואף להישאר בו לאחר הלימודים, ואף לאחר בית הספר, ככה תוכלו לגרום לדירוג גבוה של האתר במנועי החיפוש, ואף לגרום לכך שתלמידים חדשים באיזור ירצו ללמוד דווקא בבית ספריכם.

מספר דברים שצריך על מנת שאתר בית הספר יוכל לקדם עצמו בצורה הטובה ביותר:

1. האתר חייב להיות מוכר במשרד החינוך, ולקבל סיומת דומיין K12 או אם הוא גם אוניברסיטאי אז AC.il, קידומות אשר יועילו רבות לדירוגו מבחינת מנועי החיפוש.
  2. אתר אשר נכון תקנית מבחינת קוד, לדוגמה:

קידום אתרים

אתר זה לדוגמה, נכון מבחינת עיצוב, קוד HTML, ונגישות למשתמש, איננו עמוס בתוכן אשר יגרום למבקר לרצות לשכוח שאי פעם היה באתר, רואים כי אתר זה מעודכן בצורה שוטפת, ואף נבנה על ידי מקצוען, ולא תלמיד בבית הספר.

עיצוב אתרים

אתר זה מנגד, נראה כאילו נבנה על ידי מורה המחשבים של בית הספר, ניחן כי מורה זה על אף הבנתו הרבה בHTML, לא יכל לנצל את תכונות מערכות ניהול התוכן, וכי האתר באיטיותו ניכר כי יושב על שרת בית הספר.

דברים אלו יגרמו לגולש לרצות לברוח מן האתר, חוסר תוכן, חוסר עדכונים, עיצוב בסיסי ביותר, וחוסר אינטראקציה של האתר עם הגולש, וחוסר ידע מעבר לבניית אתרים ברמה גבוהה יותר.

אז כיצד נתחיל?

לאחר שווידאנו שלפחות אתרינו מתאים לקוד, בהנחה שהיה מדובר עד כה במספר עמודים ב HTML, נחשוב מה ימשוך גולשים אל האתר, ראשית, נחשוב מה בית הספר יכול להציע לתלמיד, שבתי ספר אחרים באיזור או בעיר אינם יכולים להציע, בין אם זה מגמה מיוחדת (לדוגמה אצלי בבית הספר מגמת תקשורת היא ייחודית, מאפשרת לתלמיד להתבטא דרכה בכל דרך אשר יבחר, וזה מבסס את בית הספר כדמוקרטי), לבין אם זה אולי כיתה ייחודית אשר הופיעה בעיתונות, ואפשר "לזרום על הגל" להצלחת בית הספר.

לאחר שבחרנו נושא לבית הספר, שאת הנושא נדגיש כבר בעמוד הראשי, ובהרחבה רבה בעמוד פנימי, נתחיל בדברים הבסיסיים, חדשות בית הספר, אין טעם לפתוח מדור זה אם איננו מעוניינים לעדכן אותו לפחות פעם ביום.

הצעות למדורים

• דבר היום

בצבא הדבר נקרא "פקודה יומית", בבית הספר נקרא לזה "דבר היום", שבו נעדכן את הידיעה במה שהולך לצפות לנו היום, בין אם זה העדרות מורה, טיול שנתי, או סתם ידיעה לגבי כל דבר שעתיד לקרות במהלך היום.
  • פורום

פורום לכל שכבה \ כיתה, שבו יוכלו התלמידים להחליף דעות, יש לתת מוטיבציה למורים להגיב בפורום, להיות פעיל בו, ענות על שאלות בקשר לחומר הנלמד, גם אם זה אומר הוספת שעות נוספות במידה ומורה באמת פעיל בפורום ועונה על שאלות התלמידים, ומפקח על הנעשה בפורום שלו.
  • מערכת שעות

לבנות לכל כיתה מערכת שעות, לתת עוד סיבה לתלמידים להיכנס לאתר.
  • בלוגים

בלוג של תלמידים, כמובן לשמור תחת פיקוח כנגד הוצאת לשון הרע על תלמידים אחרים, אך לתת מקום לתלמידים להביע דעתם על היום שעבר עליהם בבית הספר.
  • עבודה

במידה ומדובר בתיכון, סביר להניח שתלמידי התיכון מחפשים עבודה, לתת מקום לעסקים מחפשי עבודה לפרסם הצעות עבודה (תחת פיקוח), כך יוכלו התלמידים למצוא עבודה אשר קרובה למקום מגוריהם.
  • הצעות לשיפור

היו פתוחים להצעות התלמידים, בין אם זה לשינוי ושיפור בית הספר, לבין אם זה לאתר עצמו, האזינו להם.

לסיכום

למדנו כיצד לבנות אתר אשר יקדם את עצמו, הדבר החשוב ביותר הוא לשמור על עדכון האתר, ולא להזניח אותו, ככל שנעדכן את האתר בתוכן, כך מיקומו בגוגל ובשאר מנועי החיפוש יהיה גבוה יותר, ורלוונטי יותר, התלמידים ייהנו ממנו, המורים יקחו בו פעילות, וכך תוכלו לשמור על קשר עם התלמידים, ולהשגיח אחריהם בצורה טובה יותר.

RoNiT

שמי הוא אבירן