אני 10 - ביטוי נהדר לאכפתיות ולנתינה באינטרנט בתחום החינוך

מאת יורם אורעד 18:20 @ 26-12-2011 תגובות (7)

קטגוריות: תקשוב

כתבה מעניינת שפורסמה בערוץ 2 ביום שני, 12.12.2011 בחדשות השעה 20:00 צדה את עיני וריתקה אותי. הכתבה דיווחה על אתר אותו מובילה מאיה קלנר, המציג שיעורים פרטיים בחשבון ובמתמטיקה בחינם, באמצעות סרטונים.

על האינטרנט דובר כבר מתחילתו ככלי לקידום מסחרי, פוליטי ושיווקי ולצד זה גם ככלי המאפשר וכמקיים בפועל את התממשות ביטויים של ערכים אנושיים נעלים כגון שיתופיות ונתינה. האתראני 10 הוא דוגמה נפלאה לשימוש באינטרנט ככלי לביטוים ולמימושם של אותם ערכים נעלים המגולמים בדמותה של נתינה בתחום החינוך ללא תשלום וללא כוונות רווח, אינטרסים כלכליים או אגואיסטיים.  מאיה קלנר היא עורכת ומנהלת האתר שהשיעורים בו, הניתנים באמצעות סרטונים קצרים, הם בחינם.

אני 10 הוא אתר ששם לו למטרה לסייע לתלמידי בית ספר בתחום החשבון והמתמטיקה. דבר זה נעשה על ידי סרטונים. את הסרטונים יוצרת מנהלת האתר, מאיה קלנר, בעצמה. כל סרטון דן בנושא נתון, במשך זמן קצר. לדוגמה זוויות נגדיות וסמוכות. הזמן הקצר מאפשר למידה שאינה מייגעת מדי. ניתן להגיב ולשאול שאלות על כל אחד מן הסרטונים. הסרטונים נמצאים ביוטיוב והקישורים אליהם מאורגנים באתר אני 10. לכל סרטון הסבר קצר המציג במלים בודדות את מהותו.  הסרטונים מסווגים על פי כיתות ובתוך הכיתות לקטגוריות נושאיות. עד כה הועלו 690 סרטונים. בתמונה הבאה ניתן לראות דוגמה מהאופן שבו מסודרים השיעורים באתר אני 10.

מאיה קלנר מציינת שהייחוד בשיטת ההוראה שלה היא פישוט, עד כמה שאפשר, של החומר הלימודי באופן שהלומדים יהיו מסוגלים להבין את מהות הבעיות, את הבסיס של מה שנשאל והפתרון מוסבר באופן ברור מתחילתו ועד סופו. מטרתה היא להגיע לכמה שיותר תלמידים המתקשים בלימודים.

כרגע מכסה האתר אני 10 נושאי לימוד בחשבון ובמתמטיקה המשתרעים בין כיתה א לכיתה ט. חזונה של מאיה קלנר הוא לשלב כמה שיותר נושאים שבהם התלמידים מתקשים כגון פיזיקה, אנגלית והבנת הנקרא.

מאיה קלנר איננה מורה אלא אדריכלית אך במשך שנים רבות, לצד עבודתה היום יומית, היא עסקה בהתנדבות בהדרכת תלמידים המתקשים במתמטיקה, בהבנת הנקרא ובאנגלית. הרעיון להעלות מיזם אינטרנטי בהוראה ובהדרכת נושא המתמטיקה קינן בראשה זמן רב ולבסוף קרם המיזם עור וגידים בשנה זו.

הפרויקט הנפלא הזה נעשה בהתנדבות על ידי מאיה קלנר ומספר מתנדבים נוספים, ואת הפעולות הדורשות בו מימון היא מממנת בעצמה. היא מזמינה את כל מי שמעוניין להצטרף למיזם שבו התחילה, ולתרום תרומות מסוגים שונים כגון כסף, זמן, רעיונות וידע על מנת להרחיב את הפרויקט, ביחד אתה.

אני 10 - פרויקט אלטרואיסטי ששם לו למטרה לסייע למתקשים במתמטיקה ובחשבון (ובעתיד גם לתחומים אחרים, כך נקווה) ללא תשלום. מיזם מרענן בהחלט בנוף החברתי שלנו.

• אתי 18:58 @ 26-12-2011

אני מלמדת  מתמטיקה בשכבת ה וילדים נהנים מידי פעם  מסרטון מאתר אני 10 בשילוב דיון וכן הצעות נוספות שלהם עם עצירות לפני פתרון וכדומה.

הסרטונים משרתים אותנו בשיעורים הפרטניים של קבוצה קטנה מה שמוביל ללמידה מזווית אחרת...

• hana 22:18 @ 26-12-2011

אתר זה הוכחה נוספת לעובדה שאין דבר רע או טוב. הכל תלוי בכוונה של המשתמש בו.

אינטרנט, רשתות חברתיות הם גם לא יוצאים מהכלל הזה.

• ראובן 22:50 @ 26-12-2011

מערך שיעורים של מעל 2700 סרטוני וידאו במגוון רחב של תחומי דעת מצוי באתר הבא:

• בתי אוסקר 14:59 @ 27-12-2011

יורם  שלום

מזל טוב להולדת הנכדה.

נכסתי בעקבות המלצתך לשיעורים של אני 10 והוקסמתי מאוד.

היום בבית הספר המורים נדרשים לשנות את מערכי השיעור ולהפוך להיות מתוקשבים. שינוי מבורך אין ספק.

חשיפה לאתרים שבהם יש סרטונים מוכנים מאוד מקלים על המורה. אין צורך להמציא את הגלגל רק למצוא את הקישור הנכון ולהתאים אותו לכיתה.

אז רציתי לומר לך תודה זה יהיה לי לעזר רב.

• יורם אורעד 18:28 @ 27-12-2011

ראובן ערב טוב

תודה לך שהצגת את הקישור לסרטוני הוידיאו של אקדמיית חאן.

• יורם אורעד 18:31 @ 27-12-2011

ערב טוב בתי

תודה על האיחולים להולדת נכדתי. לגבי האתר אני 10, אני שמח מאד שאת מוצאת בו שימוש. זו המטרה של מנהלת ועורכת האתר, מאיה קלנר - לסייע למורים ולתלמידים ולשרת אותם.

• RoNiT 10:16 @ 29-12-2011

יורם, ממני אני מאחל לך הרבה מזל טוב על נכדתך, המשך במלאכת הקודש כאן באתר, ובשיתוף הפעולה המתקיים כאן בין המורים, בעזרתך.

יורם אורעד

המנהל הפדגוגי של שלובים, הרשת החברתית לאנשי חינוך של מכון מופ"ת