• לוח ארועים

מארגנים: המדור לסביבות הוראה ולמידה מקוונות והיחידה לקורסים ולסדנאות

איש קשר: ד"ר מיקי קריץ miki_kri@macam.ac.il

היחידה לסביבות הוראה ולמידה מקוונות בשיתוף היחידה לקורסים ולסדנאות

מקיימות השתלמות מקוונת-למחצה המשלבת קורס מקוון בנושא:

פיתוח קורס מקוון רב-משתתפים (דור 2) והפעלתו

משיעור בכיתה לשיעור מתוקשב, ומאתר מלווה קורס להוראה מקוונת

מקורס מקוון לקורס מקוון רב-משתתפים ולקורס MOOC

מפגש ראשון פנים אל פנים ביום רביעי, ט"ו בחשוון תשע"ו, 28 באוקטובר 2015,

בשעות 17:15-14:00 במכון מופ"ת

קורסים מקוונים רבי-משתתפים וקורסי MOOC עוברים לקדמת הבמה בחינוך בעולם כולו. מוסדות החינוך, ובכללם המכללות להכשרת מורים, מאפשרים לסטודנטים להשתתף בקורסי MOOC של מוסדות אחרים ולקבל עבורם קרדיט, וגם מחייבים סטודנטים להשתתף בקורסים מקוונים רבי-משתתפים המשותפים לכמה חוגים ולכמה פקולטות באותו מוסד. מרצים משלבים בקורסים שלהם יותר ויותר יחידות או מרכיבים מקוונים, ומספר הסטודנטים בכל קורס עולה משנה לשנה.

בהשתלמות (30 ש') נלמד לבנות ולהפעיל קורס מקוון רב-משתתפים במערכת Moodle בפדגוגיה מיטבית, ולהשתמש באופן מושכל בטכנולוגיה בהוראה בסביבה המקוונת.

ההשתלמות כוללת:

• ארבעה מפגשים פרונטליים שבהם נלמד לבנות קורס מקוון;
  • שלוש סדנאות מקוונות מהבית, בזמן נוח למשתלמים, להתנסות בפדגוגיות הייחודיות לקורס מקוון רב-משתתפים;
  • קורס MOOC מלא בעברית בנושא "טכנולוגיה בחינוך". הקורס מקבל בסקרי ההוראה ציונים מהגבוהים ביותר;
  • התנסות כמרצה בניהול קורס זה, כולל מתן ציונים וניהול הערכת העמיתים;
  • קבלת זכויות מרצה לקורס זה ושימוש בו כבסיס לפיתוח קורס מקוון בתחום התוכן אישי;
  • תכנון משימות ופעילויות ביחידים, בזוגות ובקבוצות, תוך שימוש בפדגוגיה ייחודית לסביבה המקוונת שלא אפשרית בכיתה, ומאפשרת להצביע על המקום שבו תתרחש למידה משמעותית;
  • הערכת עמיתים אמינה, מקוונת ודיגיטלית לשחרור המרצה מבדיקת עבודות ולרווחים פדגוגיים;
  • ליווי בהכנת קורס אישי בתחומי הוראה של המשתלמים.

המרצה

פיתוח קורס מקוון רב-משתתפים והפעלתו

ד"ר מיקי קריץ - מרצה בכיר בסמינר הקיבוצים - המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאמנויות, ויועץ אקדמי-טכנולוגי בתחום הוראה מקוונת; מרכז במכון מופ"ת את המדור לסביבות הוראה ולמידה מקוונות ואת התחום הסינכרוני בערוץ הבין-לאומי; מנהל תכנית אמירים TEC ומרכז את Tec4Schools ב"מרכז TEC", תכניות שבהן תלמידים מתרבויות שונות משתפים פעולה באינטרנט; פרסם שלשה ספרים בתחום האינטרנט (הוצאת כנרת, זמורה-ביתן), וכמה עשרות מאמרים ומחקרים בנושאי החינוך הפרוגרסיבי והוראה בסביבות מקוונות. ד"ר קריץ מלמד קורסים מקוונים רבי-משתתפים בנושאי טכנולוגיה בחינוך, והקורסים שלו זוכים לציונים מהגבוהים ביותר בסקרי הוראה.

לתכנית המלאה ולהרשמה לחצו כאן, אח"כ לחצו על "להרשמה" (למטה), והמשיכו לפי ההוראות.

ההשתתפות מזכה ב-30 שעות לגמול השתלמות.

לשאלות, ד"ר מיקי קריץ miki_kri@macam.ac.il