• דיון
  • קליטת תלמידים עולים

האם לדעתכם החוק האוסר על הקמת כיתות נפרדות לתלמידים עולים מארץ מוצא שונה, מסייע למניעת אפליה? עוזר או פוגע בהקלטות טובה בארץ?

נוצר על ידי רבקי 09:21 @ 11-05-2014

לאחרונה פגשתי בתלמידים עולים מאתיופיה ששולבו בכיתות רגילות של ישראלים ותיקים כשנתיים לאחר עלייתם, ובאמת עלתה בי השאלה: האם הם יצמצמו פערים לימודיים  טוב יותר בכיתה רגילה מאשר לו היו בכיתת עולים ברמתם?

והאם מצבם החברתי של אלו בכיתות רגילות באמת השתפר ? האם הבטחון העצמי של ילדים בכיתות רגילות שונה מאשר אלו שלמדו בכיתת עולים?

הייתי מעונינת לשמוע דעתם של מורים נוספים לעולים חדשים. ובעיקר עולים מאתיופיה.