תחרות בין תלמידים - טוב או רע?

תחרות בין תלמידים - טוב או רע?

נוצר על ידי עפר פיין 11:16 @ 24-01-2011 תגובות (2)

לאחר מספר שיעורים , יש מורים שמארגנים תחרות בין התלמידים. לפעמים בקיאקים, לפעמים בסירות חתירה קבוצתיות, לפעמים במפרשיות.

בקיאקים, רב הכוח על המוח, אבל יש גם טכניקה וכמובן מוטיבציה.

בסירות חתירה קבוצתיות, טכניקה, גיבוש קבוצתי, מוטיבציה וכמובן גם כוח.

במפרשים, רב המוח על הכוח, אבל כמובן גם כל היתר, כולל מוטיבציה קבוצתית.

בשלושתם יש גם אלמנטים של אימונים, סוג הציוד, הכנת הציוד ועוד.

המנצחים בסוף צוהלים, זה ברור, אבל מה עם המפסידים? מה עם המקום האחרון?

אז תחרות בחינוך - זה טוב או רע?

מה דעתכם?Cool

• צביה לוטן 14:23 @ 08-02-2011

עופר,

כמה טוב שפתחת דיון בנושא, שרלוונטי בכל תחום בחינוך ושהוא נשאר ואפשר להתייחס אליו גם אחרי שבועיים שנכתב.

חושבת שגם תחרות במהלך הלמידה טובה. היא מאתגרת ולכן יוצרת מוטיבציה להישגים, מגייסת מאמצים, פוטנציאל לרוח צוות, כשהתחרות בקבוצה. ולצד התוצאות - יש מקום להתבונן ולחשוב מה הביא לתוצאות כמו שהן - איזה נקודות חזקות היו בכל אחת מהקבוצות ומאלו נקודות מעכבות יש להתקדם.

לחשוב ביחד - מה בעצם בודקת התחרות והאם היא התוצאות מוצדקות (למשל למי שיש סירה טובה יותר, או ילדים חזקים יותר). איך אפשר לפצות על נקודות מעכבות.  יישר כוח על פתיחת דיון מרתק זה.

• עפר פיין 00:18 @ 10-02-2011

שלום צביה, שמתי לב לאורך השנים שהמילה "תחרות" גורמת ממש לתזזית בקרב התלמידים. לפעמים זו רוב הקבוצה ולפעמים רק חלק, אבל משהו מאד חזק קורה. בימאות למזלנו יש מגוון של תחומים: בתחרויות חתירה, יש יתרון אמנם לכוח פיזי, אבל גם לתזמון ולרוח צוות. בתחרויות מפרשים הידע והחשיבה תופסים אחוזים גבוהים יותר,אבל יש אצלנו גם תחרויות עם תוצאות מפתיעות ולפעמים אפילו מסתוריות: אני מדבר על תחרויות של קשרים ימיים בחבלים ועל תחרויות דיג. לפני כמה שנים היתה לי תלמידה מאד שקטה, עולה חדשה, לא חשוב מאיפה, עם משקפיים, די מופנמת, ושמתי לב שהיא תופסת את העניין של הקשרים באופן יוצא דופן, בצורה מהירה ומדוייקת. עשינו תחרות קבוצתית, רק מי שרוצה, השאר צופים ומעודדים. היא ניצחה. אז הגדלנו את העניין ועשינו תחרות של נציגי כל הקבוצות, מי שרוצה כמובן. היא ניצחה את כולם! עד היום אני שומע את מחיאות הכפיים..