7 טיפים להצלחה בהוראה בעזרת מכשירים ניידים

מאת יורם אורעד 18:11 @ 21-12-2015

קטגוריות: למידה, תקשוב

www.edunow.org.il

ליסה נילסן מציגה 7 עצות לשימוש מוצלח בטבלטים:

1. התחילו בכוח חלוץ: כדאי להתחיל את השינוי בבית הספר על ידי מורים המעוניינים להשתמש בטבלטים. אלה יבחנו את השימוש בהם ואת האופן המיטבי לשימוש זה בכיתה. כך, גם מורים אחרים יראו לאט-לאט שהשיטה עובדת.
  2. קבלו אישור – לפני התחלת הלמידה באמצעות מכשירים ניידים, צריך להודיע עליה להורי התלמידים ולקבל אישור מהם ומהתלמידים ללמידה כזאת.
  3. הנחייה לשימוש אחראי במכשירים הניידים: על מנת להצליח להשתמש במכשירים ניידים יש לקבוע קווים מנחים שיאפשרו שימוש אחראי ובטוח בהם.
  4. בחנו את המלאי שברשותכם: בדקו את המכשירים כדי לוודא שלכל אחד יש מכשיר מספק ותכננו את השיעורים כך שיתאימו לכל המכשירים שברשות התלמידים.
  5. העזרו בתלמידים.
  6. הפכו את התלמידים למשמעותיים בתכנון שיעור.
  7. הקפידו ללמד בטיחות ואתיקה בשימוש בניידים. חשוב לא רק ללמד כיצד על התלמידים להתנהג על מנת לשמור על בטיחות ואתיקה בעצמם, אלא גם מה עליהם לעשות כאשר אחרים מתנהלים בצורה שאיננה בטוחה או אתית.

יורם אורעד

המנהל הפדגוגי של שלובים, הרשת החברתית לאנשי חינוך של מכון מופ"ת