What Do Teachers Know About Education?

מאת יענקל 10:30 @ 10-01-2011 תגובות (2)
www.assortedstuff.com

בפוסט קצרצר עם מנה גדושה של אירוניה, טים סטאמר מביא את דבריו של גרגורי מיצ'י, מרצה לחינוך באוניברסיטה קונקורדיה שבשיקגו. מיצ'י עצמו איננו חוסך באירוניה - כותרת הפוסט שלו אומרת פחות או יותר את הכל:

הפוסט המלא של מיצ'י (שאיננו ארוך) ראוי מאד לקריאה, אבל סטאמר מצטט כמה פיסקאות שממקדות היטב את הנושא. ואם גם זה יותר מדי, הוא מתמצת את העיקר במשפט אחד:

Why would you ever want to ask a teacher how to improve education?

הוא כמובן לא שואל אותי, וברור שאין טעם לשאול את אנשי העסקים ואת אנשי ההיי-טק שהדעה ה-"מלומדת" שלהם על עתיד החינוך לא תושפע מעקיצות אירוניות מהסוג הזה.

• יורם אורעד 21:43 @ 11-01-2011

היי ג'יי. תודה על הקישור. אכן, מעניין ומקומם. הדעות על המורים נותרו מעליבות. בעיני רבים המורים עדיין אינם נחשבים לבעלי מקצוע של ממש. אחרים, שלא מתחום המקצוע, הם שמביעים דעות ועמדות במקומם ודווקא דעות אלה הן שנחשבות ולא דעותיהם של המורים. זאת, משום שאין סומכים על המורים או אולי פשוט משום שיש מספיק אנשים שחושבים שהוראה איננו ממש מקצוע אלא מין עיסוק שכזה, שאין בו צורך במומחיות.

• zipora 17:20 @ 26-01-2011

ג'יי שלום

קראתי את המאמר המעניין ואני חושבת שיש צורך לאומנם לקחת את המורים המקצועיים ברצינות אך אי אפשר לברוח מהצורך באנשים כמו Bill Gates  שיאפשרו כיתות קטנות ןמחשב לכל תלמיד ולכל מורה.

אי אפשר לברוח מהעובדה שכסף יכול לשפר את החינוך...

יענקל

גאה להיות חבר של OLE של מכון מופ