אנשי מילים: על תואר בספרות כבר חשבתם?

מאת רביבניק 12:04 @ 19-11-2017

קטגוריות: חברה ורוח, חינוך מבוגרים

האם העולם שלכם מורכב ממילים, משפטים, דימויים, מטאפורות, שירים וסיפורים? האם אתם אוהבים לקרוא ספרים של צ'כוב, עגנון, אוסקר וילד, דוסטויבסקי וסופרים מפורסמים אחרים? שירים של יונה וולך ממיסים אתכם?

ובכן, בהחלט ייתכן כי לימודי ספרות עברית מתאימים עבורכם. הלימודים האקדמיים לתואר ראשון מיועדים להקנות ידע מקיף ומעמיק בספרות עם ישראל לדורותיו, הסטודנטים לומדים נושאים רבים ומגוונים כגון מבוא ליצירת עגנון, שירת רבי יהודה הלוי, שירת חיים נחמן ביאליק, תולדות הסיפור המקראי, היסטוריה של הספרות העברית, כתיבה יוצרת ועוד.

להפוך את האהבה למילים למקצוע מעניין ומאתגר
תואר בספרות עברית יעשיר את עולמכם, יאפשר לכם להפוך את אהבתכם למילים ולדימויים למקצוע מעניין ומרגש, ויסייע לכם להשתלב במחקר אקדמי בתחום הספרות, לעסוק בענפי יצירה, כתיבה, עריכה וביקורת, לעבוד כמורים ומרצים בתחום, וגם להגשים חלום ולהפוך ליוצרים וכותבים המשתתפים בשיח הספרותי בארץ.

תואר אקדמי בספרות עברית מקנה בין השאר גם כישורים ומיומנויות שיאפשרו לכם להשתלב בעבודות נחשקות ומאתגרות כמו משרות בהוצאות ספרים, בעיתונות, בתקשורת, בספריות, בניהול מוסדות תרבות, בתרגום וכדומה.

מה לומדים בספרות עברית?
במסגרת הלימודים לתואר ראשון בספרות עברית נחשפים ליצירות מופת מכל הזמנים וליוצרים גדולים ומפורסמים, רוכשים כלים מתקדמים ומקצועיים לקריאה, לעיון ולביקורת, מכירים את מושגי היסוד בתחומי הסיפורת והשירה, ומנתחים טקסטים מודרניים וקלאסיים של מיטב היוצרים.

כמו כן, משלבים כלים מעולמות מחקר נוספים כמו פסיכולוגיה ואנתרופולוגיה, לומדים לזהות כיצד ההיסטוריה משולבת בסיפורת ובשירה וכיצד מזהים את השפעותיה על היוצרים שחיו באותה תקופה, וכמובן מתנסים בכתיבה יוצרת.

חשוב לדעת כי מסלול ותכני הלימודים משתנים בין מוסדות האקדמיה השונים, יש אוניברסיטאות המציעות קורסים מעניינים וייחודיים כמו מבוא לסיפורי המדרש והאגדה, מבוא לסיפור החסידי, מבוא לספרות ההשכלה העברית, ספרות עברית בראשית המאה ה-21 ועוד.

לכן, לפני שממהרים להירשם למוסד זה או אחר מומלץ לקרוא את תכנית הלימודים לפי סמסטרים ושנים, כך ניתן לבחור את החוג לספרות עברית שמתאים ביותר למועמד.

תנאי קבלה
כדי להגשים חלום וללמוד תואר ראשון בספרות עברית נדרשים המועמדים להציג תעודת בגרות עם ציון ממוצע של לפחות 82, לפסיכומטרי בציון 550, או לציון משולב של 550 (בגרות + פסיכומטרי). לנרשמים שאינם צריכים לעבור בחינה פסיכומטרית תנאי הקבלה הם ציון בגרות של 85 ומעלה. ניתן להתקבל על סמך ציון ממוצע של 75 בלימודים אקדמיים קודמים ממוסד מוכר בהיקף של לפחות 20 נקודות זכות. את החוג לספרות עברית אפשר לשלב בתכניות לימודים משולבות עם חוגים אחרים, לדוגמה היסטוריה של עם ישראל.

לסיכום, החוג לספרות עברית מציע תכנים מעניינים במגוון תחומים הקשורים לספרות עברית ולשירה, התואר מקנה כלים רבים לתלמיד, לרבות כלי מחקר אקדמיים. בסיום התואר זוכים לתואר ראשון BA, התואר מאפשר להשתלב במגוון עבודות במשק הישראלי, במגזר הפרטי והציבורי, אפשר לרכוש במקביל תעודת הוראה כדי לעבוד כמורים לספרות.