• בלוגים
  • אוהד

כיצד להפוך את מסיבת סיום השנה בתיכון לאירוע שמח וכיפי?

מאת אוהד 13:25 @ 25-06-2017

קטגוריות: בתי ספר

ימי התיכון העליזים עומדים להסתיים. הבנים מתחרים ביניהם על בנות הזוג ועושים שטויות אחרונות לפני שיאלצו להתבגר. הבנות מקשטות את האולם ומגיעות כל אחת בשמלה בצבע אחר. הזוג היפה שכולם אוהבים זוכה בתחרות ומוכתר למלך ומלכת הנשף. הם מתנשקים, ו-"קאט".

מסיבת סיום השנה בתיכון כנראה לא תהיה אירוע מתקתק ונוטף קיטש כמו נשף הסיום בסרטים הוליוודים, אבל עם קצת מאמץ והשקעה ניתן להפוך אותה לאירוע משמח גם לתלמידים וגם להורים. להלן מספר הצעות שיכולות לעזור לכם "להרים" את מסיבת הסיום:

1. העלו הצגה בהשתתפות התלמידים

זו אופציה הדורשת השקעה רבה ונכונות לשיתוף פעולה מצד התלמידים. אם ישנה מגמת תיאטרון, הצגה היא דבר כמעט מובן מאליו. אך כשאין, לא קל לשנע עשרות בני נוער שלא עלו על במה מימיהם להגיע לחזרות, ללמוד טקסט בעל פה ולשחק דמות. עם זאת, אם ישנם הידע והנכונות מצד המורים והתלמידים כאחד, זו עשויה להיות "יציאה" מוצלחת שתשמח גם את התלמידים, שיקבלו הזדמנות להיות מעורבים בנעשה על הבמה ומאחורי הקלעים, וגם את ההורים, שיריעו לילדיהם. קרוב לוודאי שזו לא תהיה הצגה ברמה מקצועית, אבל יתכן שדווקא הרגעים המביכים שבה יהיו המצחיקים ביותר. למרות זאת, חשוב לזכור: אף אחד אינו רוצה לצפות בהצגה "מחכים לגודו" במסיבת הסיום שלו. העלו הצגה רק אם אתם בטוחים שהיא תהיה מספיק זורמת ומצחיקה.

2. הביאו מופע ריקודים מקצועני

אפשרות זו אמנם עלולה להיות יקרה במקצת, אולם היא דרך מעולה לשבור את הקרח ולהוריד את מפלס הלחץ אצל התלמידים, שמגיע לשיאו בתקופת הבגרויות ותכנון מסיבת הסיום. מופע ברייקדאנס מרהיב או מופע של כפיל מייקל ג'קסון יכול להלהיב גם את ההורים וגם את התלמידים ולמשוך לרחבה גם את הביישנים שביניהם. נסו לתאם שיתוף פעולה בין הרקדנים לתלמידים, אולי אף לארגן מופע משותף אם ישנם תלמידים שיודעים לרקוד וחפצים בכך.

3. ארחו אמן שירה בציבור

דרך נוספת להפוך את מסיבת סיום השנה בתיכון לאירוע משמח וכיפי היא להזמין אמן שירה בציבור שירים את הקהל על הרגליים ויעשה שמח ומרגש בלב לכולם. שימו לב, מופע שירי ארץ ישראל עם טעם של פעם אינו בא בחשבון כשמדובר בקהל של תיכוניסטים. הקפידו להביא אמן צעיר דוגמת דניאל זכאי, שיזמר גם שירים שהצעירים בקהל יכולים להתחבר אליהם. אל תשכחו להציב עמדת תה ומים, שיעזרו לאורחים לשיר בחדווה לאורך הערב. ההנאה מובטחת.