טיפים לנסיעה בטוחה באופניים חשמליות לתלמידים

מאת איריס 11:34 @ 14-05-2017

קטגוריות: טכנולוגיה, למידה

למקום בצורה מהירה וקלילה, אך עם זאת, בדומה לכלים דו גלגליים אחרים, הן עלולות להיות מסוכנות אם לא נוסעים בהן לפי ההנחיות ואם לא משתמשים באמצעי הזהירות. אספנו עבורכם את כל הטיפים החשובים לנסיעה בטוחה באופניים חשמליות לתלמידים.

אל תחשבו לעלות לאופניים החשמליות ללא קסדה

גם אם נראה כי רכיבה בשבילים יעודיים של אופניים חשמליות היא בטוחה יותר, ואינכם מתכננים לרכוב על הכביש – חשוב שתשתמשו בקסדה. נפילה מקרית יכולה לעלות ביוקר ללא קסדה, והגנה נוספת לראש היא הכרחית בכל פעם שעולים על האופניים החשמליות – גם לנסיעה קצרצרה של מספר דקות.

חשוך? השתמשו בכל אמצעי הזהירות הדרושים

זכרו כי כאשר אתם נוסעים בשעות החשיכה, פשוט לא רואים אתכם. רצוי להתלבש בצבעים בהירים (לפחות שאחד מפריטי הלבוש יהיה בהיר), להיעזר במחזירי אור על האופניים וכן על הבגדים עצמם, ולהשתמש בתאורה קדמית ואחורית שתסייע לאחרים לראות אתכם מתקרבים ולהתרחק מכם.

אל תשתמשו בטלפון הנייד

בדומה לנהיגה ברכב, שימוש בטלפון הנייד בזמן הרכיבה על אופניים חשמליות יכול להסיח את הדעת ולגרום לתאונה. השאירו את הההודעות בווטסאפ לשעה מאוחרת יותר, כאשר אתם נחים בבטחה עם שתי הרגליים על הקרקע. בזמן הרכיבה על האופניים היו מרוכזים ככל האפשר. מומלץ גם לא לשמוע מוזיקה באוזניות בזמן הנסיעה, על מנת שתוכלו לשמוע מה קורה סביבכם, ולעצור בעת הצורך.

בדקו את הסוללה באופניים לפני הנסיעה

אחד הרגעים הפחות נעימים בזמן הרכיבה על האופניים החשמליים הוא כאשר הבטרייה נגמרת, ועוברים לדיווש רגלי מבלי שהתכוונתם. נסו לבדוק מראש האם הבטרייה טעונה במלואה, ותכננו מראש אם תצטרכו לדווש או לא. אם אתם עייפים, אל תרכבו על האופניים. לא תוכלו להסתמך רק על פעילותה של הסוללה על מנת להתנייד ממקום למקום.

הקפידו להשתמש באופניים תקניות

אופניים תקניות בארץ הן אלו שאינן עוברות את המהירות המותרת של 25 קמ"ש, ופעילות הבטרייה בהן מתבצעת אך ורק בזמן דיווש. כמו כן, חשוב לשים עליהן שלט המעיד על כך שמדובר בכלי חשמלי, על מנת שלא להטעות את הנהגים ואת הולכי הרגל סביבכם, שעלולים לחשוב כי מדובר באופניים רגילות.

בדקו את הבלמים לפני שאתם מתחילים לנסוע

גם אם רק אתמול רכבתם על האופניים, חשוב לבדוק כי הכל תקין לפני שאתם עולים עליהם שוב. התחום החשוב מכל הוא הבלמים שלכם. נסו לנסוע נסיעה איטית ומתונה, ולאחר מכן לבלום. אם הבלימה אינה מוחלטת, יתכן שיש בעיה במערכת הבלמים שלכם וחשוב לתקנה לפני שאתם ממשיכים לרכוב על האופניים. עדיף לחזור באוטובוס, ולא להסתכן ברכיבה על אופניים עם בלמים תקולים.

בדקו את לחץ האוויר בצמיגים

עוד גורם שעלול לגרום להחלקה הוא הצמיגים שלכם. באופניים חשמליות, בדיוק כמו ברכב, חשוב לוודא כי לחץ האוויר תקין וכי הצמיגים אינם פגומים, או חלילה מחוררים. שימוש לב לצורת הגלגל כאשר האופניים אינן בתנועה: אם הגלגל מעט שטוח מהרגיל – מומלץ למלא אוויר או לבדוק אם יש תקר.