• בלוגים
  • איריס

האם המזון שאנחנו נותנים לילדים משפיע על הציונים שלהם?

מאת איריס 09:46 @ 14-05-2017

קטגוריות: הישגים, התפתחות מקצועית, שיטות מחקר

הרגלי תזונה בריאים משפיעים על איכות החיים של כל אחד, בכל גיל, אך כאשר מדובר בילדים בגילאי בית הספר, ההשפעה היא גם על הציונים ולא רק על הבריאות. כדי להצליח בלימודים על הילדים להיות קשובים, מרוכזים ופעילים בשיעור, ולעמוד באתגרים הנדרשים מהם. אם כן, התזונה יכולה להשפיע על הביצועים הלימודיים של הילדים ועל הציונים שלהם.

נוכחות בשיעורים וריכוז

ילדים בריאים אינם נעדרים במהלך השנה מימי לימודים בשל מחלות, ובמהלך השהות שלהם בכיתה הם מצליחים להיות מרוכזים יותר. כל זה נשמע אולי פשוט ומובן מאליו, אך למעשה לתזונה יש השפעה רבה הן על הנוכחות והן על יכולת הריכוז. ילדים שמגיעים לכיתה כשהם מנוזלים, סובלים מכאבי ראש וחלשים, יתקשו להשיג ציונים גבוהים.

תזונה מגוונת, עשירה בוויטמינים ומינרליים ומופחתת שומנים, יכולה לתרום לבריאות הילדים ולסייע להם להתרכז בשיעורים. הורים רבים יכולים לספר על ילדיהם אשר נוטים להיות בררניים בכל הנוגע לאוכל, אך יש לזכור כי בסופו של דבר הם אלו שקובעים אלו מזונות יהיו בבית ושבאפשרותם לעשות שינויים קטנים. הורים אשר מרגישים קושי לעשות שינויים גדולים צריכים לדעת כי אין צורך לשנות את כל התזונה מן הקצה אל הקצה אלא לאמץ גישה בריאה וליישם אותה בהדרגתית. דוגמה לכך תהיה הפחתת השומן בהכנת המזון והקפדה על ארוחת בוקר לפני היציאה לבית הספר.

מחקר שמצא קשר בין ארוחת הבוקר להתנהגות התלמידים ולציוניהם

יותר ילדים מכפי שנהוג לחשוב מדלגים על ארוחת הבוקר. לארוחה הראשונה של היום משמעות רבה, היא יכולה להשפיע על מידת הריכוז בשיעורים, לשפר את הזיכרון ולהעלות את מיומנויות הלמידה. כל אלו הן יכולות משמעותיות להצלחה בלימודים. אנו יכולים להבין כי ישנה משמעות למזון שהילדים אוכלים ולשעת האכילה. ילד שיוצא לבית הספר רעב או שהרעב מתחיל להתעורר אצלו בשעת הלימודים הראשונה יתקשה להתרכז, עלול להפריע בכיתה והדבר ישפיע על כישורי הלימוד והכישורים החברתיים שלו.

להכין אוכל בריא לילדים יכול להיות כיף

הכנת אוכל בריא יכולה להיות חוויה מהנה. כל שנותר לעשות הוא לדאוג למתכון טוב ולרכוש חומרי גלם איכותיים וכלים מתאימים. ספרי מתכונים בריאים יכולים לסייע, להדריך את ההורים ולעודד את הילדים לאכול אוכל בריא, שיתוף פעולה בהכנה יכול להפוך לזמן איכות נהדר וכלים טובים יפחיתו את השימוש בשמן ובחומרים שאינם בריאים.

אבזור המטבח בכלים מאבן שיש שחורה יאפשר לשדרג את התזונה, וכל זה בלי לחוש בשינוי. אפשר להכין על הכלים הללו את המאכלים האהובים, ליהנות מהדרך ומהיופי שלהם במטבח ולהפחית בצורה משמעותית את השמן. כולנו יודעים כי השימוש בשומן רווי הנדרש לא פעם רק כדי שהאוכל לא ידבק לסיר יכול להזיק, ולכן מומלץ להשתמש בכלי מטבח איכותיים ושימושיים, שיתרמו להכנת מזון בריא ועשיר בוויטמינים.