איך בוחרים קורס פסיכומטרי

מאת דניס 10:33 @ 15-02-2017

קטגוריות: חינוך מבוגרים, למידה

איך בוחרים קורס פסיכומטרי

מעוניינים להשתלב במסלול של לימודים אקדמאיים וצריכים ציון גבוה בבחינה הפסיכומטרית כדי להתקבל אליו? אם כן, קורס פסיכומטרי הוא הכתובת הנכונה עבורכם. היום תוכלו למצוא בכל רחבי הארץ מבחר קורסים המתמחים בכך. קורסים אלה מספקים למשתתפים בהם כלים חשובים שיוכלו לסייע להם לעבור את הבחינה בהצלחה, והם כוללים תרגול רב ופיתוח מיומנויות שונות. רוצים לדעת איך בוחרים קורס פסיכומטרי? הנה מספר נקודות שכדאי לכם לבחון במהלך החיפוש:

מהו סגנון הלמידה שלכם?

קורס פסיכומטרי יעזור לכם להתמודד עם אחד המבחנים המאתגרים ביותר – עם הבחינה הפסיכומטרית, המהווה תנאי כניסה למסגרות לימודיות רבות. אחד הפרמטרים שכדאי לכם לבחון כשאתם מחפשים קורס כזה הוא מידת התאמתו של הקורס אליכם בכל הקשור לסגנון הלמידה האופייני לו. ישנם אנשים המעדיפים קורס פסיכומטרי אינטנסיבי מאד ומיטיבים ללמוד תחת תנאי לחץ. אחרים מעדיפים מסגרת לימודים רגועה יותר, הכוללת שיעורים רבים הנערכים במשך תקופת זמן ארוכה.

קורס עם מספר רב של משתתפים או מסגרת אינטימית יותר?

כשאתם בוחנים את האפשרויות הקיימות, סביר שתתקלו בקורסים בעלי מספרים שונים של משתתפים. ישנם קורסים המיועדים לכיתות גדולות של כמה עשרות תלמידים, בעוד שאחרים הם אינטימיים וקטנים יותר. ככל שהכיתה קטנה ומספר המשתתפים בקורס הוא מצומצם יותר, הלימוד הוא פרטני, וכך התלמיד יכול להיעזר יותר במדריך ולקלוט את החומר הנלמד בצורה טובה יותר. קורסים אינטימיים יותר שמים דגש על הלימוד האישי. בחלקם מוצעים למשתתפים גם שיעורים פרטיים, מפגשים של אחד על אחד עם המדריך, מפגשים קצרים אמנם אך ממצים במיוחד.

היכן מתקיים הקורס?

קורסי הפסיכומטרי מוצעים כיום בכל רחבי הארץ, מהצפון ועד הדרום. כדי שתוכלו להתמיד בהם, מומלץ לכם לחפש קורס המתקיים במקום קרוב לביתכם או למקום עבודתכם. אם אין קורס כזה, חפשו קורס שניתן להגיע אליו בקלות רבה באמצעי התחבורה השונים, בין אם ברכב פרטי או בתחבורה ציבורית. כדאי לכם לבדוק מי הם המשתתפים האחרים, ואם אין לכם רכב פרטי, לנסות לתאם איתם נסיעה משותפת.

כמה זה עולה?

עלות הקורס משתנה בין מסגרת אחת לאחרת. ישנם קורסי פסיכומטרי הנחשבים ליקרים מאד, בעוד שאחרים זולים יותר והמסגרות הגדולות והמבוססות יותר מציעות גם מבצעים מעת לעת. המחיר נקבע בהתאם לפרמטרים שונים כמו אורך הקורס, המדריכים שמעבירים אותו, המסגרת הלימודית אליה הוא משתייך וכמובן – התכנים המועברים במהלך השיעור. מומלץ לכם לערוך סקר שוק, לבדוק מספר קורסים שונים ולהשוות בין הנתונים.

קבלת המלצות מחברים

אינכם יודעים במה לבחור? פנו לחברים או לבני משפחה שהשתתפו בעבר הקרוב בקורס פסיכומטרי ובקשו לשמוע מהם חוות דעת על המסגרת הלימודית עצמה. היעזרו ברשת וחפשו מידע על כל קורס. בדקו מהם הרשמים שנכתבו על ידי גולשים על הקורסים השונים, לפיהם תוכלו להעריך אם המשתתפים היו מרוצים וקיבלו בקורס את כל הכלים החשובים הנדרשים להם לצורך ההתמודדות עם הבחינה.