• בלוגים

מאת איריס 13:16 @ 02-02-2017

קטגוריות: בתי ספר, תקשוב

האם להתקין מצלמות אבטחה בגני ילדים ובתי ספר – בעד ונגד

מצלמות האבטחה הפכו בשנים האחרונות לאחד מאמצעי הבטיחות הבולטים אותם משלבים בלא מעט בתי ספר וגם גנים. אפשר למצוא אותן הן באזורים הפנימיים של בית הספר או של הגן והן באזורים החיצוניים שלהם. חלקן נראות לעין וחלקן מוסתרות. חלקן מתבססות על טכנולוגיות חדשניות וחלקן פשוטות יותר. מהם השיקולים בהתקנת מצלמות אבטחה, והאם אכן הן הפתרון המתאים? על כך ועוד – במאמר הבא.

יתרונות מצלמות האבטחה

לא בכדי בוחרות מסגרות חינוכיות רבות להתקין מערכות אבטחה. אפשר למצוא כיום בשוק סוגים שונים של מצלמות, אותן אפשר להתקין בכל מקום כמעט. מצלמות אלו מתבססות על פיתוחים של העת האחרונה והן מאפשרות לשוהים במרחב ליהנות מבטיחות ברמה גבוהה. אחד היתרונות הבולטים בהתקנת מצלמות כאלו בבתי ספר וגם בגנים הוא האפשרות לעקוב אחר התנהלות הילדים, גם במקרים בהם לא נמצא לידם מבוגר או גורם אחראי כלשהו שיכול לעמוד לרשותם. הדבר רלוונטי בעיקר בהפסקות בבתי הספר. בזמנים אלה יוצאים הילדים למרחבים הפתוחים, לגינה או למגרש בבית הספר ומשחקים ללא השגחה של מורים בדרך כלל. התקנת מצלמות באזורים אלה יכולה למנוע תאונות ולאפשר למורים לעקוב אחר הילדים גם כשהם אינם לידם בפועל.

עבור ההורים, למשל, התקנת מצלמות אבטחה בגני ילדים מבטיחה להם ראש שקט. כך הם סמוכים ובטוחים לאורך כל שעות היממה שיש גורם חינוכי מקצועי שמשגיח על הילדים וכי הם יכולים לראות איך עובד הדבר בפועל, בעזרת התחברות והתקשרות אל המצלמות עצמן. ההורים יודעים שבעזרת מצלמות אבטחה אלו הילדים הקטנטנים נמצאים במקום בטוח, במקום שבו אפשר לעקוב אחריהם בכל שעה של היום. מעבר לכך, מדובר גם בפתרון מצוין שיכול למנוע פריצות או ונדליזם. בין אם לבית הספר ובין אם לגנים, מצלמות האבטחה שמותקנות בכניסה או בתוך המבנה עצמו מרתיעות את הפורצים או אפילו את הילדים הבוגרים יותר שעלולים לגרום נזק בהתנהגות פרועה.

ומה לגבי חסרונות?

אם בוחנים את החסרונות בהתקנת מצלמות, הרי שעניין הפרטיות הוא פרמטר שצריך לקחת בחשבון, במיוחד בכל הקשור לעבודתם של המורים או לעבודתן של הגננות. העובדה שההורים יכולים לעקוב אחריהם במהלך היום יכולה לפגוע בפרטיותם, אך יחד עם זאת, לעזור להורים להיות עם "יד על הדופק" ולמנוע בעיות מיותרות או התנהגויות שאינן מקובלות.

בחירה נכונה של מצלמה

מכיוון שמדובר בפתרון אבטחה ברמה גבוהה, כדי ליהנות מיתרונותיו חשוב לבחון היטב את האפשרויות הקיימות – את סוגי מצלמות האבטחה המוצעות בשוק כיום. יש להגדיר תחילה את הצרכים – מדוע ולשם מה זקוקים למצלמה, וגם לקחת בחשבון את תנאי המרחב. האם רוצים להתקין את המצלמה בחוץ, בכניסה לגן או לבית הספר? האם רוצים להתקין אותה בחדרים השונים? אם בוחרים להתקין את מצלמת האבטחה גם בחצר, יש לוודא שמדובר במצלמה איכותית, העומדת בהצלחה בתנאי הסביבה.