כיצד חומר מודפס מסייע בעבודה עם תלמידים

קטגוריות: דידקטיקה, טכנולוגיה

כיצד חומר מודפס מסייע בעבודה עם תלמידים

חשיבותו של החומר המודפס

אין ספק שהאינטרנט הוא כלי עבודה נהדר כאשר הוא מפוקח על ידי הורים ומורים, ויש לא מעט מוסדות חינוך והשכלה שעברו בהדרגה ללמוד וללמד בעזרת המחשב, ובצדק. עם זאת, על אף כל היופי והגיוון שיש באמצעים הממוחשבים, והצורך החיוני להכין ילדים למקצועות המחשב של העתיד, הרי שלא כל מתודיקה של לימודים מתאימה לאמצעי זה. יש לא מעט משימות שהדרך הטובה והנכונה ביותר לבצע אותן היא באמצעים הישנים והמסורתיים יותר כמו כתיבה, איור וצביעה, קריאה ושמירה על סדר וארגון החומר.

שיעורי בית

לשימוש במחשב ביתי לצורך חישובים מתמטיים או חיפוש חומר באנציקלופדיות הממוחשבות יתרונות ברורים.עם זאת, הלמידה הממוחשבת עשויה ליצור מצב בו התלמידים משתעממים ומאבדים עניין מאחר ואינם חשים מעורבים. עליהם להתנסות בכתיבה וביצירת ציורים, בין אם מדובר במחברות שלהם או בדפים מודפסים שניתנים להם על ידי המורה. כתב יד של אדם מתחיל להתעצב מילדות, וכישורים מוטוריים הם הכרחיים כדי שיוכלו להסתדר בכתב גם ללא מחשבים.

דפי עבודה מלמדים על התפתחות הילדים

כאמור, כתיבה וקריאה מן הכתב, בהדפסה, חיוניות לילדים כדי ללמוד לכתוב נכון את צורת האותיות והמספרים. זה חיוני על מנת  לפתח ולשמר כישורים מוטוריים, וכן קואורדינציה בין היד, העין והמוח הקולט את התנועה, ובנוסף, זו בדיוק הדרך שבה הורים ומורים מצליחים לעקוב אחר התפתחות הילד, ולזהות לקויות למידה כמו סוגי דיסלקציה שונים. ככל שילדים יתנסו מוקדם יותר בדפוס ובכתב, כך ניתן יהיה לוודא שהם אכן בעלי כישורים רגילים, המתפתחים ולומדים את החומר באותה מידת הצלחה של חבריהם.

בדיקת שיעורים בכתב למעקב אחר התקדמות התלמידים

כתיבה וקריאה הכרחיים לא רק בכדי לאתר לקויות למידה, אלא גם על מנת לוודא שלא מדובר בשגיאות הקלדה, שהן אופייניות לגילאים המוקדמים ונובעות כתוצאה מחוסר יכולת מוטורית לעבוד עם מחשב, ולא כתוצאה מבעיות הבנת הנקרא. רק כשרואים דפי עבודה שילד כתב מבינים מהי רמתו ועד כמה יש לו בעיה בהדבקת חומר הלימודים. כאשר ילד לא מבטא בכתב יד מה שהוא אמור כבר לדעת, יש מקום לבדוק אם הוא זקוק לתגבור.

עבודה במחשב

עבודה במחשב חשובה מהרבה בחינות,בכדי לפתח את כישורי הילדים ויכולותיהם לעבוד בסביבה כזאת בעתיד, כמבוגרים. הדבר חשוב בשל צורכי פרנסה, אך גם מאחר שרבים מהתפקודים היומיומיים שלנו עוברים אל המגעים מקוונים. לכן, ישנה חשיבות רבה בכך שילדים ילמדו להשתמש במחשב. אפשר לומר שעבודה במחשב היא היום חלק מתהליך ההתבגרות וההסתגלות לעולם, כמו גם שימוש פורה באפשרויות השונות שהוא מציע לנו, כגון הגשת מידע ויזואלי מרתק שממחיש לנו חומר לימודים עיוני.

קריאה בזמנם החופשי

ישנה זמינות תמידית של חומרי קריאה רבים, אשר מתאפשרת בזכות המחשב והסמארטפונים. עם זאת, המחשב אינו תמיד נגיש לשימושם של הילדים,וישנן, כידוע, סיבות רבות מדוע לא רצוי לתת להם סמארטפונים מגיל צעיר. קריאת חומר מודפס שהילדים יכולים לקחת איתם לכל מקום, יכולה לשמש להם עיסוק מהנה מאוד, לסייע בפיתוח יכולות הקריאה והריכוז, הקשב והמעקב אחר התוכן והמידע שמוגשים להם בדפוס. הקסם בקריאה של דפים מודפסים עדיין לא פג, וכדאי לחזק אצלם את היכולת לקרוא גם בפורמט כזה, על מנת לעודד את יכולת והנאת קריאתם.

המאמר באדיבות מדפסות - א.ר לייזר ליין בע"מ -  ייבוא ושיווק ציוד תקשורת: מדפסות, מכונות צילום, פקסים ועוד.