• בלוגים

תואר שני – כל האפשרויות לקידום ניהולי בתחום ההוראה

מאת איריס 10:37 @ 23-01-2017

קטגוריות: הכשרת מורים, חינוך גבוה

imageתחום ההוראה הוא תחום מרתק המציע מגוון אפשרויות קידום, אותן מורים רבים אינם לוקחים בחשבון בתחילת הדרך. אין זה משנה מה הוביל אתכם למקצוע הנוכחי, אם הגעתם להוראה מתוך תחושת שליחות של הנחיית הדור הבא או שהגעתם למשרת מורה לאחר שהתמקצעתם בתחום מסוים ולא רציתם להמשיך לקריירה באקדמיה – תואר שני פותח בפניכם אפשרויות רבות.

תואר שני – לפתוח אפשרויות לעתיד

אם אתם מלמדים את תלמידי החטיבה או התיכון, בוודאי יצא לכם להזכיר להם לא פעם את היתרונות הגדולים של רכישת השכלה. מעבר לציון, שהוא רק מספר על התעודה, לרכישת השכלה ישנם יתרונות רבים שמהותם התמודדות עם אתגרים אינטלקטואליים, פתיחות לרעיונות ולגישות חדשות, וכמובן – אפשרויות עתידיות בתחום הקריירה. אך מה אתכם, האם אתם סיימתם את הדרך שהתחלתם בכיתה א' במהלך לימודיכם?

לימודי תואר שני – אפשר להתחיל בשנת השבתון

יש מורים המשתמשים בשנת השבתון ליציאה לחופשה, לישיבה רגל על רגל או להכשרה מתאימה. שנת השבתון יכולה להיות הזמן האידיאלי עבורכם להתחיל ללמוד תואר נוסף, ולהמשיך לבנות את הקריירה המצליחה שלכם, בין אם למקצועות ניהוליים בתחום בית הספר או מחוצה לו. מורים רבים בונים קריירה משגשגת לאחר שהחלו ללמוד תואר נוסף בשנת השבתון, ואינם "נתקעים" בכיתת הלימוד בתחום צר אחד במשך כל חייהם.

התמקצעות במדעי המדינה

אם חשבתם להמשיך ללימודי תואר בתחום כמו מדעי המדינה בכל מוסד אקדמי כמו אוניברסיטת חיפה - תואר שני יכול להעניק לכם את היכולת לעסוק בתחומים רבים אחרים, מעבר לתחום ההוראה. דווקא היום, כאשר תחום הממשל נמצא בראש עמודי החדשות והוא אקטואלי מתמיד, לימודי מדעי המדינה מהווים תחום מרתק ודינאמי. הם עוסקים במנהל תקין, באתגרים השונים הקשורים לפוליטיקה וליציבות הממשלה, בבחינת סוגיות שונות הקשורות לזהות הלאומית של ישראל כמדינה ובתחומים משיקים.

לימודי תואר שני במדעי המדינה מעניקים למורים אפשרויות מתקדמות הפותחות אפיקי קריירה כמייצגים של ישראל ושל מדיניות החוץ שלה – כל אלה יכולים לקדם אתכם ממנהיג כיתות לימוד למייצג טוב יותר של המדינה בארץ ומחוצה לה, או אף להיות שותף בהנהגה עתידית.

לעבור למשכורת גבוהה יותר

מורים ומנהלי בית ספר המעוניינים לשפר את דרגת השכר שלהם יכולים לעשות זאת בדרך הקשה של התמקחות על המשכורת הנוכחית, או להשיג יתרון תחרותי באופן אוטומטי באמצעות תואר נוסף, המעניק מגוון של הטבות גם בתחום ההוראה. תואר שני ניתן לבנות בהדרגה, כאשר את המטלות האקדמיות משלימים בשנת השבתון, ולאחר מכן ניתן להמשיך ללמוד גם תוך כדי העבודה השוטפת בבית הספר.

לסיכום, תואר שני בכל תחום, ובמיוחד בתחום מדעי המדינה, יכול להוות קרש קפיצה משמעותי בקריירה, מעבר לסיפוק האישי ברכישת השכלה נוספת בתחום שאולי פחות נחשפתם אליו בעבר. את חדוות הלימודים שהעברתם לתלמידים שלכם תוכלו ליישם גם עבור עצמכם, ולזכור כי חלק מיתרונותיו של המוח האנושי היא העובדה כי אינו מפסיק ללמוד ולהתפתח – גם בגילאים מבוגרים יותר.