לימוד אנגלית בצורה חווייתית לכיתות ז'-ח'

מתלמידי אנגלית בכיתות ז'-ח' ובחטיבת הביניים בכלל נדרשים כישורי שיחה ויכולת הבנה גבוהים יותר מאלה שנדרשו מהם בכיתות הנמוכות, ביניהם השתתפות בדיאלוגים באנגלית בבית הספר והעשרת אוצר המילים שלהם בשפה. תלמידים רבים מתחילים להשתמש באנגלית כבר בגיל צעיר, אם לצורך הפעלת משחקי מחשב או לתפעול המכשיר הנייד ומאחר שכך, עבור ילדים שאינם מתורגלים בשפה, מהווה לימוד אנגלית גם אתגר חברתי חשוב. יש ילדים שאוהבים ללמוד בצורה מסודרת ולהשקיע בשיעורי הבית, אחרים מעדיפים ללמוד בצורה חווייתית, אבל אלה גם אלה רוצים להשיג ציונים גבוהים באנגלית שמאפשרים להם שקלול גבוה ובסיס עתידי לשימוש בשפה. חשוב לזכור כי גם כאשר מדובר בלימוד אנגלית באמצעים חווייתיים, בין אם באופן עצמאי ובין אם בהשתתפות פעילה של ההורים – המטרה היא לקדם את התלמיד להשגת ציונים גבוהים באנגלית ולשימוש שוטף בשפה.

מחנה קיץ דובר אנגלית בארה"ב

היכולת לנהל שיחה באנגלית באופן שוטף חשובה כבר בבית הספר היסודי, ובעיקר בכיתות הגבוהות, כאשר על התלמידים מוטל להעשיר את אוצר המילים שלהם ולשוחח באנגלית עם המורים ועם חבריהם. ילדים רבים יכולים לנהל דיאלוגים באנגלית באופן עצמאי, אך מה שדרוש להם הוא 'ליטוש' השפה בסביבה הטבעית. פתרון מצוין לרכישת מיומנויות וביטחון בניהול דיאלוגים באנגלית יכול להעניק מחנה קיץ בארה"ב. מחנה קיץ הוא הדרך האולטימטיבית לשילוב הנאה ולימודים בתקופת החופשה. במשך כמה שבועות מהנים שוהים התלמידים בחו"ל בסביבה דוברת אנגלית, עם חברים בני גילם. הם מפתחים את היכולת החברתית ואת הביטחון העצמי, מתמודדים עם אתגרים חדשים ורוכשים מיומנויות חדשות באנגלית.

סרטים, ספרים ומוזיקה

דרך מהנה נוספת ללימוד השפה האנגלית היא באמצעות סרטים או ספרים באנגלית. אמצעי הבילוי האלה יכולים לשמש כחוויה לימודית כאשר התלמיד מתרגל לקלוט את השפה דרך הסביבה האהובה עליו: סרטים ללא כתוביות או רבי מכר באנגלית החביבים על בני גילו. לדוגמה, קיימים סרטי DVD רבים שאפשר להשיג ללא כתוביות בעברית ושבאמצעותם יכול הילד לפתח יכולת הקשבה והבנה באנגלית, או סרטוני קריוקי עם מילות שירים של להקות אהובות – דרך נפלאה ללמוד מילים חדשות באנגלית. בשילוב זה של לימודים ושל הנאה יכולים לקחת חלק כל בני המשפחה, בצפייה משותפת בסרטים או בשיחות משפחתיות על ספרים אהובים, בכדי ליצור סביבה דוברת אנגלית שמאפשרת לתלמיד להתרגל לשימוש יומיומי בשפה.

לימודי אנגלית און ליין

דרך נוספת ללימוד אנגלית עם עזרה קלה של ההורים היא באמצעות לימודים און ליין דרך אתרי לימודים בארץ. הלימודים מותאמים לפי כיתות הלימוד (אנגלית לכיתות ז', לחטיבות ביניים וכדומה), ובהתאם לרמת הלימוד של התלמידים. הלימוד מתבצע באמצעות סרטוני וידאו שהתלמידים יכולים להפעיל בעצמם, ולאחריהם באמצעות דפי עבודה שאפשר להוריד מהמחשב. בנוסף, יש אפשרות לבוחן עצמי לבדיקת ההתקדמות. אמנם אלה לימודים בבית בשעות הפנאי אך יש להתמיד במסגרת הלימודים על מנת לשמור על ההישגים.