חדש באתר יד ושם - הוראת שואה במסגרת הערכה חלופית

מאת לילך כאליהו 09:55 @ 14-03-2016

קטגוריות: הערכה, פדגוגיה, תקשוב

חדש באתר יד ושם - הוראת שואה במסגרת הערכה חלופית

משרד החינוך מקדם למידה משמעותית בנושא הוראת השואה. במסגרת למידה זו נדרשים בתי הספר ללמד וללמוד את השואה כלימוד בית ספרי, לימוד קבוצתי ולימוד עצמאי. לצורך כך בית הספר הבין-לאומי להוראת השואה פיתח מגוון חומרים שימושיים לצורך לימוד נושא השואה במסגרת למידה משמעותית. החומרים עוסקים בנושאי יסוד בלימוד השואה. כל נושא מחולק לכמה קטגוריות כגון: סרט המסביר את הנושא ומשלב תמונות וקטעי ארכיון; מצגת; מושגים מונפשים ועוד. דרך כל אחת מקטגוריות אלו ניתן להעביר את החומר בכיתה או לתת לתלמידים ללמוד באופן עצמאי בבית. לאחר הלימוד, ניתן להפנות את התלמידים להעמקה בנושא על ידי עבודות חקר, כפי שמוצע כאן.
האתר מחבר בין הפן הטכנולוגי לבין לימודי השואה, מאפשר למידה משמעותית בסביבה טכנולוגית, ומהווה חלק אינטגרלי מתהליך הלמידה.

כניסה לאתר