בעקבות הסרט תלמידי המאה ה-21

מאת שפרה 17:54 @ 20-11-2010 תגובות (4)

בסוף השבוע האחרון ישבתי יחד עם בני הצעיר שהכין יומן קריאה. בין כל המטלות הוא התבקש לבחור קטעים מהסיפור ולהסביר מדוע הם נוגעים אליו במיוחד. הקטע האחרון שבו בחר בני, מתוך הספר: יומנו של חנון-קיץ קטלני (ג'ף קיני) עוסק בניסיונות של אימו לנתק את ילדה מהמסכים המרובים שבהם הוא משתמש, ללא הועיל. ילדי היקר מאוד הזדהה עם הסיפור וכתב כיצד גם אימו (ששייכת כנראה לדור אחר) מנסה גם כן קצת לנתקו מהעולם הוירטואלי, ולחברו אל עולם הספר... (וגם אל עולמות אחרים לא ממש וירטואליים). הערב צפיתי בסרטון "תלמידי המאה ה-21" שהועלה כקישור לרשת על ידי סוזן, ואני מוכרחה להודות שזה גרם לי לניעור מחשבתי אך גם למידה מסוימת של זעזוע. ואם אכן זהו העולם שאליו גדלים ילדינו, אנא אנו באים כהורים וכמחנכים?! מה אנחנו עושים בנדון?

אני מוכרחה להודות שעם יד על הלב, גם אני הפכתי לא מעט לצרכנית של העולם הזה, אז מי אני שאלין על ילדי?

שפרה

• יורם אורעד 18:25 @ 20-11-2010

שפרה ערב טוב

נהניתי לקרוא את המאמרון שלך אך אינני שותף לזעזוע שאת מביעה, למרות שאני מסכים אתך בהחלט שהעולם הדיגיטאלי איננו חזות הכל ויש גם עולם אחר שם בחוץ, הכולל מגע אמיתי עם אנשים, ספורט ועוד. ילדינו ונכדינו גדלים לתוך עולם דיגיטאלי עשיר במספר עצום של אפשרויות. הערך החינוכי של כל זה מבחינתי, הוא הגדלת אפשרויות ההתפתחות שלהם מבחינה אישית והאפשרות להפיכתם לאנשים טובים יותר. לדעתי, ההתפתחות הזו איננה רק קוגניטיבית, כפי שרבים סוברים, אלא גם רגשית. למשל, האפשרות שלהם להיחשף לבעיות ולמצוקות של אחרים עשויה לתרום לתחושת האחריות שלהם, לתחושת החמלה שלהם.

החשש שלך, ואני בהחלט מבין אותו, הוא מפני השתלטות, כביכול, של הטכנולוגיה על חיינו. אבל אולי ניתן לראות זאת אחרת - הטכנולוגיה כמאפשרת לנו ולילדינו להגשים חלומות, ביניהם חלומות חינוכיים.Smile

• חיה 20:05 @ 20-11-2010

הי שפרה יקירתי,

להיות ילד בעידן המחשב פירושו שינויים רבים בחיי היומיום של הילד. ללמוד אחרת, לבלות אחרת, ליצור קשרים מסוג אחר ועוד.

לדעתי, המחשב רק ימשיך וייקח חלק נכבד בחיינו ויהפוך למכשיר שנמצא בכל מקום אפשרי....

רבים רואים במחשב את ההמצאה החשובה ביותר של המאה שלנו. המחשב יצר מהפכה, אין כמעט תחום שהמחשב לא שינה את דרכי פעילותו אם כי מהפכת המחשב טרם הסתיימה.

ומשהו אישי.... שנים הינו מנויים לעיתון "הארץ"-כל בוקר הונח ליד כניסת ביתנו. כשתמה שנת ההתחייבות בחודש זה החלטנו שלא לחדשה, חשבנו שאולי לא "נעמוד" בשינוי זה. להפתעתנו גילינו שאפשר אחרת.... המחשב מספק מידע מגוון ושימושי וחוסך זמן, מאמץ, וכסף. אנו חיים בעידן שבו כמויות המידע הינן עצומות בכל תחום ונושא, אם זה כלכלי , טכנולוגי, עסקי, משפטי ועוד.

כן, כמו שציינת - המאה ה-21.

שבוע טוב

חיה

• שפרה 07:19 @ 21-11-2010

בוקר טוב לחיה ויורם,

תודה על התייחסותכם.

אכן יש משהו מאוד אטרקטיבי בעולם הדיגיטאלי, אני מוכרחה להודות שהפידבק שקיבלתי ממכם, במהירות כה רבה, בהחלט תורם לתחושה של אחריות ושותפות (כפי שכתבת יורם - התחום הרגשי). לגבי יצירת קשרים מסוג אחר, צדקת חיה, אין לי ולד"ר אורעד כל היכרות קודמת, ובכל זאת דומה שנוצר כאן קשר חדש, המאפשר שיחה בין אנשים, הרחבת דיון מקצועי וכעת לעבודה/לחיים במאה ה-21 .... למצוא את נקודת האיזון העדין והמינונים הנכונים בחיינו בין העולם ששם בחוץ, לעולם הדיגיטאלי/הוירטואלי.

שיהיה לכם יום טוב,

שפרה

• יענקל 00:23 @ 22-11-2010

לשפרה, שלום!

בעידן התקשוב דברים משתנים מאד מהר. הנה, רק לפני יום חשת זעזוע כלפי תופעות של התקופה שלנו, והנה, למחרת את כותבת שאת מוצאת גם נקודות אור. לאור זה, אולי מיותר להוסיף על דבריהם של יורם וחיה.

ובכל זאת, הערה אחת, מזווית טיפה אחרת. בנוגע לבנך את כותבת שאת:

מנסה גם כן קצת לנתקו מהעולם הוירטואלי, ולחברו אל עולם הספר

האם יש סביבה "וירטואלית" יותר מאשר הספר שמאפשר לנו ליצור עולמות שנראים לנו מוחשיים ממילים בלבד? האם בתקופות קודמות הורים חששו שקריאת ספרים תנתק את ילדיהם מהעולם ה-"אמיתי"?