בקשה של ג'יין הארט לבנייה משותפת של רשימת כלי ווב 2 בחינוך

מאת יורם אורעד 18:10 @ 13-11-2010 תגובות (7)

קטגוריות: תקשוב

ג'יין הארט (Jane Hart), בלוגרית אנגליה בעלת שם, עוסקת בשימושים של מדיה חברתית בחינוך. במאמרון בבלוג שלה, הודיעה היום ג'יין שהיא בונה רשימה של כלי מדיה חברתיים, שיש בהם לשמש ללימוד בבית הספר בתחומי גיל שונים, רחבים מאד, בין גיל 5 לגיל 18. מאחר שהטווח הוא כה רחב, היא חילקה את הגילאים לחמש הקטגוריות המקובלות באנגליה (ראו במאמרון). ג'יין פונה למורים לסייע לה בבנייה משותפת של הרשימה הזו.

אשמח אם תרימו את הכפפה ותשתפו פעולה, במלים אחרות - תציעו כלי או כלים כאלה. אתם יכולים להציע כאן, בתגובה למאמרון זה, או כתגובה ישירה למאמרון של ג'יין הארט.

להלן בקשתה של ג'יין הארט, בסוף המאמרון שלה:

But I would like your help to build this list. So if you are a school teacher (or a provider of social and collaboration tools for schools) and you would like to recommend a tool for the list, please do so in the comments section at the bottom of the listing, and I will add the tool into the Directory.  Thanks for your help.

• סוזן צעירי 18:18 @ 13-11-2010

יורם הכוונה להציע כאן או להציע לרשימה של ג'יין?

• יורם אורעד 18:22 @ 13-11-2010

היי סוזן וערב טוב

שאלה טובה. לדעתי אפשר גם כאן וגם בבלוג שלה. לאור הערתך, אכתוב את שתי האפשרויות במאמרון שזה עתה כתבתי.

• סוזן צעירי 18:33 @ 13-11-2010

היי יורם,

הייתי ממליצה שמי שמוסיף כלי כאן בשלובים יציין גם את רמת הקושי  מבחינת השפה.  הדבר במיוחד חשוב אם דובר בתלמידי יסודי.  לא פעם גיליתי  שכלי נהדר הופך כמעט לבלתי שימושי עקב  הצורך להבין אנגלית.

• יורם אורעד 18:42 @ 13-11-2010

היי סוזן ותודה על ההצעה

כרגע מדובר על בקשה להירתמות שלנו לרשימה גדולה שג'יין מכינה, של כלי ווב 2 שימושיים בלמידה. מאוחר יותר, כאשר הרשימה שלה תושלם, נוכל אולי לעסוק בסוגיה הזאת בנוגע לתלמידים דוברי עברית. אולי אז נציג את הכלים כולם ונבקש מחברי שלובים התייחסות לרמת הקושי, לפחות של חלק מן הכלים (כי אני מניח שיוצגו ברשימה הגדולה של ג'יין מספר גדול של כלים).

• סוזן צעירי 19:05 @ 13-11-2010

:-) טוב ההצעה שלי באה מאג'נדה אישית להביא להכרה את הצרכים של תלמידים אשר אינם דוברי אנגלית במיוחד של תלמידים אשר השפה שלהם אינה מבין השפות הלואזיות שכל אתר תומך בהם.  סתם לצורך דוגמה glogster יישום מעולה להכנת פוסטרים המשלבים מולטימדיה, לא תומך עברית.  כתבתי עוד קצת על גלוגסטר כאן והוספתי קישור לדוגמה

• נילי מור 09:27 @ 15-11-2010

הרשימה הזו חשובה ביותר, גם לנו, המשתמשים בתיקשוב בכל הרמות של מערכת החינוך בישראל.

לכשתכיל מספר ראוי של כלים, אולי נוכל לתרגם את הרשימה לעברית ולהציגה כאן, בשלובים, לטובת עמיתנו דוברי העברית.

• יורם אורעד 17:10 @ 15-11-2010

היי נילי, רעיון מצויין. בהחלט. נחכה להתגבשותה של הרשימה ואז נציג אותה כאן ואולי גם נתרגמה לעברית. נראה.