QR Code בבית ספר - שימושים מקוריים

מאת אודי מלכה 14:27 @ 20-09-2011 תגובות (5)

המאמרון הנוכחי מהווה מאמרון המשך למאמרון "QR Code בהוראה". במסגרת קורס תכנות שאני מלמד החלטתי לאפשר לתלמידים לפתח שירותים שונים העוסקים בשימושים ב- QR Code בלימודים והוראה באמצעות שפת התכנות Java. חלק מן הרעיונות המוצגים בהשמך הופיעו במאמרון הקודם בנושא QR, חלק מן הרעיונות הגו התלמידים וחלק עלו במהלך השיעורים לרוב בהקשר לצרכים של תלמיד, מורה, מרכז מגמה או בעל תפקיד אחר במוסד לימודים.

להלן חלק מן הרעיונות אשר עליהם עובדים התלמידים באתר אינטרנט שנבנה למטרה זו:

1. דף קשר - רשימת אנשי קשר עם שמות התלמידים ופרטיהם מפורטים ב- QR ומאפשרים לכל תלמיד הוספה של חבר לכיתה באמצעות סריקה של ה- QR המבוקש.

2. כרטיסי ביקור - כרטיסי ביקור מעוצבים של צוות מוסד הלימודים ובעלי תפקידים עם אפשרות של סידור שלהם למצב הדפסה על נייר על מנת לתלות על לוח המודעות. תלמיד המעוניין ביצירת קשר עם אחד או יותר מבעלי התפקידים המוצגים נדרש לסרוק את ה- QR המבוקש ולהוסיפו לרשימת אנשי הקשר בסלולרי שלו.

3. סילבוס - שירות המציג טופס להזנה של נתונים שונים המרכיבים את הסילבוס (שם הקורס, מטרת הקורס, קהל היעד, רשימת נושאים, הרכב ציון וכו') כאשר הפניות ביבליוגרפיה ומקורות שונים (ספרים, מאמרים, סרטונים, מצגות) יוצגו גם בפורמט QR על מנת לאפשר לתלמידים להגיע אליהם באמצעות סריקה על ידי הסלולר.

4. רשימת יומנים - יישום המאפשר סריקה של רשימת יומנים ציבוריים של גוגל (חופשות, הגשת עבודות ומועדי מבחנים) במסגרות לימוד שונות (תכון, עתודה טכנולוגית, הנדסאי מה"ט) ובמגמות שונות (תוכנה, אלקטרוניקה, חשמל, תעו"נ, בניין, אדריכלות). היומנים יוצגו בצורה מסודרת עם אפשרות להדפסה ותליה על לוח המודעות. כל תלמיד יוכל לסרוק את ה-QR הרצויים לו (ע"פ מסגרת הלימוד ומגמת הלימוד שלו) ולהוסיף את יומן האירועים ישירות ליומן האישי שלו.

5. מבחנים חיצוניים - דף קישורים למבחנים חיצוניים של מקצוע מסוים הכולל טופס המציג את מבנה המבחן (זמן, מספר שאלות כולל, מספר שאלות חובה/בחירה, חומר עזר מותר) וקישורים למבחנים חיצוניים.
השירות מיועד לתת שירות לתלמידים ומורים בתיכון (בגרויות) ובמסגרות בעתודה טכנולוגית והנדסאי מה"ט.

6. קורות חיים - שירות המפשט את התהליך של כתיבת קורות חיים ע"י טופס מובנה לכתיבת החלקים השונים: פרטים אישיים, פרטי התקשרות, ניסיון תעסוקתי השכלה וכו'. השירות יאפשר למשתמש להזין את פרטי קורות החיים שלו ולקבל קובץ בפורמט PDF ובו פרטי ההתקשרות מוצגים גם ב- QR.

7. דף עבודה+ תשובות לבדיקה עצמית - שירות המיועד ליצירת דף עבודה הכולל שאלות ואת התשובות בפורמט QR.
התשובות יכולות לשמש כנושא לדיון בכיתה וגם כבדיקה עצמית על התלמיד על התשובות שענה. משמש גם תלמידים שנבחנו אך לא היו בשיעור בעת בדיקת התשובות

8. שיעורים פרטיים - דף רשימת ממורים פרטיים לתליה על הלוח מודעות. פרטי המורים הפרטיים יקראו מתוך קובץ אקסל. המודעה תחולק למגמות לימוד ותוצג בנפרד להנדסאי מה"ט ולהנדסאי עתודה טכנולוגית. יש להציג לכל מורה פרטי את המקצוע שמלמד, השם פרטי, שם משפחה, נייד, הערות וכמובן את ה-QR שלו.

האתר:

• נדב 12:21 @ 01-11-2011

רעיונות נפלאים! תודה.

הוספתי קישור אליהם מקורס רעיונות לשיטות לימוד והוראה בעזרת תשתיות MOBILE שיצרתי במערכת Moodle, הזמין באופן חופשי כחלק ממיזם Tempus EFL של האיחוד האירופי.

• אריאלה לונברג 19:50 @ 18-12-2011

אודי
    תודה רבה.
    אריאלה

• זיו לפיד 16:52 @ 21-12-2011

אודי תודה על המידע המעניין והמלמד

שאלה אליך בבקשה

-------------------

האם צריך להתחבר למערכת moddle או שזה רק למורים שנמצאים תחת מערכת החינוך

או גם למורים מבחוץ?

• נדב 14:42 @ 24-12-2011

הקורס MOBILE המצויי בשרת TEMPUS זמין לפעילות מעמיקה רק עבור חברי המיזם (19 מוסדות מהארץ ומאירופה)

אך שיתפתי אותו "לצפייה בלבד", לרווחת אילו שלא יכולים לקחת בו חלק פעיל.

אני סבור שהמידע המוצג לצפייה בלבד דיי שימושי למי שבונה קורס ללמידה "ניידת", גם אם לא לקח חלק פעיל בקורס עצמו.

אני מניח שבעתיד, נוכל לנייד את הקורס לשרתיי המוודל של מכון מופ"ת. בתאום עם הצוות הפדגוגי.

בברכה,

נדב :-)

• מרינה 15:33 @ 24-12-2011

נדב, ממממ.... ולאיזו אוכלוסיה מיעוד הקורס? אילו גילאים או מסגרות לימוד? מי וכיצד יכול להרשם לקורס? אפשר גם אולי לינק לקורס עצמו? פליזזזז :)

לגבי ההיבט הטכנולוגי, זה משהו שאפשר לממש אותו גם בנטבוקים או שמא רק בסמרטפונים למיניהם ?